ANAK

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
Από το Blogger.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΒΡΟΥ 2015-16

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Join over 500 Followers

e-mail:tasportisthrakis@mail.com

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΕΒΡΟΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ptha

ptha
Η ιστοσελίδα Thrakiotis.com απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό το οποίο έχει σαν κοινό παρονομαστή την αγάπη του για τη Θράκη τον αθλητισμό τον πολιτισμό . Με συνεχώς αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών και καθημερινή ενημέρωση αποκτήσαμε να έχουμε ένα σταθερό κοινό από Θρακιώτες και όχι μόνο. Για επικοινωνία: pthrakiotis@gmail.com

Η λίστα ιστολογίων μου

spor thraki TV 2

Σ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

TV SPOR THRAKI 1

Σ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ
Our site is at APN Greece Directory Σ Σ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Πόσο σημαντική για τον οργανισμό μας είναι η βιταμίνη D;


Πόσο σημαντική για τον οργανισμό μας είναι η βιταμίνη D;
της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος,medlabnews.gr

Η βιταμίνη D είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη που συντίθεται στο σώμα μας.
 Η Βιταμίνη D έχει εξαιρετικά μεγάλη αξία για τον οργανισμό. Είναι γνωστό ότι προστατεύει τα οστά από τα κατάγματα και την οστεοπόρωση αλλά έχει ρόλο κλειδί και σε πολλές άλλες παθήσεις όπως η φυματίωση, η ψωρίαση, η πολλαπλή σκλήρυνση, η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου, ο διαβήτης τύπου 1, η υψηλή αρτηριακή πίεση, η μυοπάθεια, ο καρκίνος του μαστού και άλλοι τύποι καρκίνου και γενικά αυξημένη θνησιμότητα
 Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για βιταμίνη αλλά για μία προ-στεροειδή ορμόνη, η οποία έχει άμεση δράση στα γονίδια μας.
 Το τελικό προϊόν του μεταβολισμού της, η Καλσιτριόλη (1,25-dihydroxyvitamin D), είναι μια σεκοστεροειδής ορμόνη που αλληλεπιδρά με περισσότερα από 2,500 γονίδια στο ανθρώπινο σώμα. Η βιταμίνη D που μεταξύ άλλων φαίνεται να έχει ισχυρή επίδραση στους μηχανισμούς του συστήματος άμυνας του ανθρώπινου οργανισμού (ανοσολογικό σύστημα), σε έρευνες κατά τις τελευταίες δεκαετίες, βρέθηκε ότι πιθανόν να έχει σχέση με προστατευτική δράση εναντίον ασθενειών που οφείλονται σε διαταραχές του ανοσολογικού συστήματος (αυτοάνοσες ασθένειες) όπως σκλήρυνση κατά πλάκας και ο καρκίνος.
Βρέθηκε ότι οι γυναίκες που είχαν τα χαμηλότερα επίπεδα Βιταμίνης D, λιγότερο από 25 nmol/L (10 ng/ml), είχαν κατά 6 φορές υψηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν επιθετικό καρκίνο του μαστού, σε σχέση με τις γυναίκες που είχαν τα υψηλότερα επίπεδα Βιταμίνης D, δηλαδή υψηλότερα από 50 nmol/L (20 ng/ml).
Σε μελέτες μεταξύ των λευκών, εκείνοι με τα ψηλότερα επίπεδα βιταμίνης D, είχαν 62% λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από σκλήρυνση κατά πλάκας σε σύγκριση με εκείνους με τα χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα τους.
Η βιταμίνη D μπορεί είτε να προλάβει, είτε να μετριάσει τα συμπτώματα της νευροεκφυλιστικής πάθησης. Στην χώρα μας έχει βρεθεί ότι παρουσιάζεται σε σημαντικό αριθμό έλλειψη της βιταμίνης D. Η ανεπάρκεια της βιταμίνης D λαμβάνει σήμερα διαστάσεις επιδημίας Τα ευρήματα από τις μελέτες στη χώρα μας είναι συντριπτικά.
Σε όλες τις ομάδες ηλικιών, σε υγιείς και ασθενείς, ανεξαρτήτως τόπου κατοικίας (σε αστικά κέντρα ή αγροτικές περιοχές), μικροί και μεγάλοι δεν εκτίθενται στον ήλιο όσο χρειάζεται ώστε να παραχθούν επαρκή επίπεδα της βιταμίνης αυτής. ......................

περισσότερα εδώ

e-mail:sportisthrakis@gmail.com

 
Διαβάστηκε

Σε περιπέτειες η Παναχαϊκή που φτάνουν ακόμη και στον υποβιβασμό!!!



 Ο αθλητικός δικαστής της Football League τιμώρησε τους Πατρινούς με αφαίρεση 12 βαθμών, επειδή αγωνίσθηκαν στο πρωτάθλημα χωρίς πιστοποιητικό συμμετοχής, κάτι που εάν εφαρμοσθεί, σημαίνει ότι  η Παναχαϊκή  θα περιορισθεί στους 8 βαθμούς ( αυτήν την στιγμή έχουν 20 βαθμούς) και ο υποβιβασμός της θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος.
 Σημειώνεται, ότι η εν λόγω ποινή είναι εφέσιμη και πως στο αμέσως προσεχές διάστημα, η ΠΑΕ Παναχαϊκή αναμένεται να προχωρήσει στις σχετικές ενέργειες, απευθυνόμενη στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ.
 Σύμφωνα με τον αθλητικό δικαστή, η Παναχαϊκή αγωνίσθηκε χωρίς άδεια από το τέλος Ιανουαρίου και συγκεκριμένα στις αναμετρήσεις με Καλλιθέα, Κέρκυρα, Αναγέννηση Καρδίτσας, Τρίκαλα, Πανελευσινιακό, Πανσερραϊκό και Ζάκυνθο.
Μάλιστα, η ποινή αφαίρεσης των 12 βαθμών προέκυψε κατά συγχώνευση, αφού τυπικά θα έπρεπε να τιμωρηθεί με -21 βαθμούς ( τρεις για κάθε έναν από τους επτά προαναφερόμενους αγώνες).


e-mail:sportisthrakis@gmail.com

 

Διαβάστηκε

«Έφυγε» η 14χρονη Έλενα,αθλήτρια του ΟΦΘΑ


Η Έλενα, η 14χρονη αθλήτρια του ΟΦΘΑ «έφυγε» την Κυριακή 03/04 από την ζωή χτυπημένη από την επάρατο νόσο.
Σε ανακοίνωσή του, ο ΟΦΘΑ ενημερώνει πως σήμερα Δευτέρα δεν θα πραγματοποιηθεί καμία προπόνηση σε Μικρή Πισίνα, Ακαδημία Εκμάθησης, Προαγωνιστική και Αγωνιστική Ομάδα λόγω πένθους. «Σήμερα γίναμε φτωχότεροι..! ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΓΓΕΛΕ ΜΑΣ!!!» αναφέρει η ανακοίνωση.


Ο Nαυταθλητικός όμιλος Αλεξανδρούπολης εκφράζει την οδύνη του για την αναπάντεχη απώλεια της μικρής αθλήτριας του ΟΦΘΑ Έλενας και συλλυπείται βαθύτατα την οικογένεια της. Ας να είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει.


 
e-mail:sportisthrakis@gmail.com

 
Διαβάστηκε

Μ.Γ.Σ. «ΟΡΕΣΤΗΣ» ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ - ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ



Τα εύσημα στην Α.Ε  Διδυμοτείχου , που είναι από χθές ο πρωταθλητής Έβρου, όπου θα εκπροσωπήσει τον Νομό Έβρου  στα μπαράζ ανόδου Γ εθνική , απονέμει με ανακοίνωση ο  Μ.Γ.Σ. «ΟΡΕΣΤΗΣ» ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ο Μ.Γ.Σ. «ΟΡΕΣΤΗΣ» ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ αφενός μεν εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια προς την ιστορική Αθλητική Ένωση Διδυμοτείχου για την δίκαιη κατάκτηση, από σήμερα, του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας Έβρου, αφετέρου δε εύχεται όπως στους αγώνες μπαράζ που θα ακολουθήσουν να ευοδωθεί η προσπάθειά της και πανάξια να κατακτήσει μία από τις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία.
Πιστεύει δε ότι θα καταστεί άξιος ποδοσφαιρικός εκπρόσωπος ειδικά του Βορείου Έβρου και γενικά όλου του Έβρου.
Καίτοι «αντίπαλος» στους αγωνιστικούς χώρους, ειλικρινά σύμπας ο «Ορέστης» αναγνωρίζοντας την ποδοσφαιρική και ηθική αξία του Συλλόγου του Διδυμοτείχου και των αθλητών του, θα είναι μαζί τους, γεμάτος υπερηφάνεια για τις επιτυχίες τους.

Με τιμή το Διοικητικό Συμβούλιο

e-mail:sportisthrakis@gmail.com

 

Διαβάστηκε